Bitcoin / Cryptocurrency & Persoalan Hukum – Dr. Zaharuddin Abd Rahman



Cryptocurrency & Persoalan Hukum bersama Dr. Zaharuddin Abd Rahman dalam rancangan Bismillah Ad-Duha Astro Oasis (23 Disember 2017).

23 Comments

  1. CARA MUDAH JANA PENDAPATAN DENGAN MENGUMPUL BITCOIN DI TELEFON PINTAR ANDA TANPA PERLUKAN MODAL (MUDAH)

    KEMUDIAN TUKAR BITCOIN KPD RINGGIT MALAYSIA (1BITCOIN=RM 27,000)

    https://www.pivot.one/app/invite_login?inviteCode=pwmbeo

    MANFAATKAN TELEFON ANDA!!

    TAHU TAK ANDA BOLEH DAPATKAN BITCOIN PERCUMA SETIAP HARI DENGAN APLIKASI PIVOT??

    https://www.pivot.one/app/invite_login?inviteCode=pwmbeo

    Harga bitcoin dijangka mencecah 1BTC=RM100 000 akhir tahun 2018 ini. Mula kumpul drp skrg. Masih ada masa.

  2. Saye tak paham klo beli simpan klo dah naik harga/nilai jual tak boleh…sebab bukan cuma bitcoin je yg cam tu orang beli tunggu niik harge nak jual. Tu wajarlah..
    yg tak boleh kan stok banyK-banyK sehingga susah nak cari barang tu/bitcoin baru jual sebab langka fah jadi mahal. Ni tak boleh dalm islam…mohon sPe boleh bahi pencerahan alasan FT zaharudin klo simpan nak jual waktu mahal tak boleh…

  3. Bila ckp pasal bitcoin

    otak kita hanya berlegar halal haram Dan untung???

    kenapa tak fikir Bagaimana progremer blockcain direka.
    technology ini bole belajar Dimana?
    university mana yg tawarkan izajah blockcain engineering ?

    berapa ramai Muslim yg Ada izajah ni?

    kita selalu ingat kita Dah maju
    padahal Bukan Islam Dah jauh kedepan.

    mereka sekarang masuk peringkat pembangunan quantum engineering technology
    neamuratic computer language

    kita sampai siapa yg reka duit kertas pun X tahu.

  4. Ahh…smua haramlah! Yg btina placur d bawa masuk pnuh kt kL,arak bersepak kt sampai 7E Pn! Brapa bnyak anjing kt mlaysia? Brapa ramai yg bela!? Brapa ramai yg kdarah arak walopn haji? Sudah sudah lah…bila islam nak kaya klo simit2 haram!

  5. Pandangan yg meragukan. Kata bitcoin tak ada intrinsik value iaitu tak ada nilai kepentingan. Kedua tak ada badan yg pengawal . Jadi bitcoin sangat volatile iaitu boleh naik mendadak dan jatuh merudum dlm sekelip mata. Ini marabahaya. Ini sudah jelas haram ciptaan Yahudi utk mengaut keuntungan sebelah pihak. Ini jelas perniagaan yg menekan dan bukan perniagaan bebas. Utz ini sudah byk untung dgn bitcoin sbb itu dia kata halal. Cuba dia mengalami kerugian mesti dia kata haram.

  6. Channel signal cryptocurrency pertama Indonesia yakin profit ๐Ÿ‘๐Ÿ‘

    Untuk kalian yang suka trading, join kuy

    Channel : https://t.me/joinchat/AAAAAEsV9vu6_pyHFdf71Q

    Group : https://t.me/joinchat/FUGP1RJzIduQ6hfyN1Kb9w

    Trading signal PREMIUM FREE dengan visi & misi yakin PROFIT !!! . Meskipun market tetap merah dan sedang kacau, masih bisa PROFIT meskipun ga maksimal. Apalagi jika sudah stabil, joss dan rasakan manfaatnya ๐Ÿ‘

    *Maksimal 2 kali signal / hari, karena visi & misi kita yaitu yakin PROFIT !!! โœ”๏ธ
    *Rasakan dulu seberapa akuratnya signal yang kita share baru comment !!! ๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘ โœ”๏ธ
    *Laporan hasil trading secara detail โœ”๏ธ

    STOP signal banyak tapi kurang memuaskan member.
    START signal sedikit tapi memuaskan para member.

    Ayo manfaatkan signal FREE , PREMIUM & yakin PROFIT ini!!
    Join guys, Profit Bersama ๐Ÿ˜

    Terima kasih ๐Ÿ™‚

  7. Channel signal cryptocurrency pertama Indonesia yakin profit ๐Ÿ‘๐Ÿ‘

    Untuk kalian yang suka trading, join kuy

    Channel : https://t.me/joinchat/AAAAAEsV9vu6_pyHFdf71Q

    Group : https://t.me/joinchat/FUGP1RJzIduQ6hfyN1Kb9w

    Trading signal PREMIUM FREE dengan visi & misi yakin PROFIT !!! . Meskipun market tetap merah dan sedang kacau, masih bisa PROFIT meskipun ga maksimal. Apalagi jika sudah stabil, joss dan rasakan manfaatnya ๐Ÿ‘

    *Maksimal 2 kali signal / hari, karena visi & misi kita yaitu yakin PROFIT !!! โœ”๏ธ
    *Rasakan dulu seberapa akuratnya signal yang kita share baru comment !!! ๐Ÿ‘๐Ÿ‘๐Ÿ‘ โœ”๏ธ
    *Laporan hasil trading secara detail โœ”๏ธ

    STOP signal banyak tapi kurang memuaskan member.
    START signal sedikit tapi memuaskan para member.

    Ayo manfaatkan signal FREE , PREMIUM & yakin PROFIT ini!!
    Join guys, Profit Bersama ๐Ÿ˜

    Terima kasih ๐Ÿ™‚

  8. Simpan bitcoin dan dijual bila harga tinggi haram ke?,cara dia sama macam beli tanah dan rumah kamudian dijual harga tinggi tapi ianya bukan dipanggil keuntungan yang saja dinaikkan oleh pemilik tetapi dipanggil pertumbuhan kerana berdasarkan peningkatan ekonomi dan ini adalah halal.Tetapi kenapa bitcoin haram?,adakah saya silap jika ya tolong perbetulkan.

  9. Selamat Pagi dan Selamat Beraktifitas Di Tahun Baru ini.
    Setelah Sukses di Tahun 2017 bersama semua klien kami,lalu dengan bermunculan banyaknya permintaan dengan mencoba Sistem Fleksibel Penambangan,kamipun mengembangkan kembali semua sistem kami agar dapat mencakup semua pihak atau semua kalangan,agar bisa menambang bersama kami di tahun 2018 ini.

    Segera Hadir :
    Paket Penambangan Mulai dengan $500 – $ ………….
    Nextgen Systems
    https://ngscrypto.com/

    Kind Regards,
    Kusuma Adhitya Prasetyo
    Crypto Mining Executive

    Direct Bali: +6285240738898
    Hong Kong: +852 5808 3877

    #matauang #dunia #Cypto #Cryptocurrency #komputer #digital #bitcoin #altcoin #mining #tambang #penambang #tekhnologi

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*